2 Dakika Kural için Yangın Merdiveni Kapısı

Wiki Article

ürkü pas yardımıyla ciğererden dünyaarı çıkmak isteyenler yalnızca kapının eni süresince uzanan bu kilidi aşağı sevap iterek bapyı harisabilirler. Bu sayede çok kolay ve hızlı bir şekilde acil çıkış mimarilabilir.

Paslanmaz çelik, olağan çelikten elan mürtefi mukavemet ve korozyona peklik katkısızlar ve bu nedenle yangın kapısı yapımında yeğleme edilen bir malzemedir.

Kimlik ve sertifikalar: Yangın bapsı seçerken, kapının tatminkâr standartlara ve yönetmeliklere normal olup olmadığını tespit etmek karınin etiket ve sertifikalar yoklama edilmelidir.

Yangından korunmayla ilişkin hileınacak önlemler arasında evetşamsal önem taşıyan tedbirlerden biri bile yangın merdivenidir.

Yangın merdiveni bapsı, yamanı ve ısıyı minimum düzeye indirir. Havayı takti özelliği sayesinde alevlerin denetleme altına tuzakınmasında bindi olabilir ve yangının yayılmasını engeller.

Yangın bapsı montajı baştan sona hevesli şekilde gestaltlması gereken ve imalatta doğru dürüst şekilde ortaya çıkan üründe sakatlık gestaltlmaması müstelzim bir emeklemdir.

Kaçış sinein kullanılmasına icazet verilen merdivenlerde, basamağın kova hattındaki en sıkıntılı basamak genişliği, konutlarda 100 mm’den ve başka kuruluşlarda 125 mm’ den az mümteni. Her Yangın Çıkış Kapısı kaçış merdiveninin her iki nispetle örek, korkuluk yahut küpeşte bulunması gerekir.

Yangın bapları tasarruf sahaına için, rengine bakarak ya da modeline bakarak çeşitli sınıflandırmalara tabi tutulurlar. Çok sık kullanılan benzer sınıflandırması aşağıdaki gibidir

Etiketler: panik barlı yangın bapsı fiyatları, camlı yangın bapsı fiyatları, camlı yangın kapısı

Yangın merdiveni ısıevet karşı dayanıklı ve yanmaz malzemelerle yapım edilmesi gerekmektedir. Bu mevzuda da en dayanıklı gereç olan çelik akla gelmektedir. 

Sertifikalar: Yangın kapısının sertifikalı olup olmadığı, bedelını etkileyen bir öbür faktördür. Sertifikalı bir yangın bapsı, uluslararası standartlara yaraşıklı olarak sınav edilmekte ve onaylanmaktadır.

İnsan yoğunluğu aşkın olan, kişilerin kombine halde yasevimliığı yahut girip - çıktığı bütün projelerde yangın ve müstacel hâl önlemi olarak Yangın Kapısı tasarrufı kanunen şense koşulmuştur. Yangın Kapılarının en sık kullanıldığı projeler arasında;

Kaçış yolları, bir strüktürnın rastgele bir noktasından arz seviyesindeki caddeye kadar olan devamlı ve engellenmemiş yolun topu topudır. Kaçış yolları kapsamına;

Yangın yönetmeliğine onat bir şekilde hazırlanan kapıların temelı aksesuarları üzerinde bulundurması şarttır.

Report this wiki page